Kde se poflakuju ?

pondělí 31. května 2010

Proč je zadlužení státu špatné ?

Žijem si dobře, nadpoměry, protože nám někdo půjčil, většina ani nevím kdo a kolik, to je luxusní půjčka. Státní dluh je ale jen číslo, a z něj úroky jen čísla. A máme jistotu že když ty čísla bude vlastnit jen jeden člověk (nebo malé procento) a chtít je vracet v něčem konkrétnějším "užitečnějším" než číslech, většina davu vezme klacky a namlátí jim ty čísla do trenek - války, vzpoury... Měl žrát, ale nechrochtat, závist je mocná a evoluční pud sebezáchovy ještě mocnější. Přece nevymřou další dinosauři, kvůli tomu, že pár z nich vymyslelo banku a úrok. Tedy pokud to stihnou včas než vybuduje neprůstřelnou despocii pomocí armády nebo něčeho podobného, modernějšího otrokářství, například VelkoBratrství :-) a mačkání lidí vlivem evoluce, která není ve finále vůbec o spolupráci (berličky blahobytu = humanita, aneb my tu evoluci zastavíme, a do dalšího levlu půjdeme všichni, nebojte se blbečci :-) Ale daleko lehčí to má, když bude utlačovat, vydírat a nenápadně zotročovat jen lehce, nenaserouc masy, hlavní peloton. Takže všechny státy zkrachovat nemůžou, nemají "komu". A pokud zkrachuje jen jeden, nebo menšina, bude se moct klidně přejít do jiného státu, pochybuju, že bychom všechny Řeky vydražili na Uran do dolů a Řecko nechali prodat správci konkursní podstaty Země, do jiného cípečku galaxie. Nebo že by si ho rozebrali ostatní státy v poměru jakém se jim podařilo zabrat půdu na Zemi dosud ? Takže jaképak nechci žít v dluhu, nebo zadlužovat děti, naopak, žít na dluh, vyždímat stát, pak ho nechat krachnout a jít jinam, klasika ne ? :-)

3 komentáře:

  1. Zadlužování eurozóny způsobila tzv. záměrná europolitika nasměrovaná tímto směrem. Nevěřím , že by si panáčci nedokázali spočítat k čemu to všechno povede a že jejich původní vize byla nic než "upřímná a dobrá". Když to všechno sečtu dohromady vychází mi snaha o absolutní kontrolu , dohled a moc. To samozřejmě předpokládá odebrání suverenity státům , zničení jejich vlastní soběstačnosti a obchodní ekonomické vzájemné provázání mezi nimi pod autoritou Bruselu. Jejich první podmínkou bylo vytvořit takový ekonomický stav zemí že samy státy dobrovolně a bez násilí opustí svoji suverenitu a vstoupí do tzv. diktované eurozóny . V podstatě jde o něco o co usiloval Hitler , Nero a pod. - sjednocení a moc. Jenže ti o to usilovali vojenskou mocí a tihle pacholci na to jdou vychytrale skrze ekonomický systém , takže státy se již nebrání , ale samy a dobrovolně a rádi vstupují pod diktát. To jak to nyní dopadá , se dalo všeobecně očekávat. jejich politika není dobrá .

    OdpovědětVymazat
  2. Podle mě státní zadlužení je o tom, že stát ty peníze dluží bankám a čísla to rozhdoně jen nejsou, neb díky tomu se nebudou snižovat daně a mně při každém daňovém podání tak stát sebere peníze a to jen proto, že stát sype peníze do černejch dir viz zdravotnictví, armáda, a do svejch lidí na vysokých postech co snídají v letadle a bydlí po hotelích za moje prachy. Jako volič svobodných a fanda Petra Macha je mi z toho nablití. Porťák

    OdpovědětVymazat
  3. takže věříš na konspirační teorie, aneb "tihle pacholci" Ilumináti a podobně. já ne, nemyslím že se někdo domluvil, jen jde prostě o soutěž v rámci evoluce a sobectví, nashromáždit co nejvíce majetku, moci, ale nevzniká to takto řízeně. Nevím na co by to kdo potřeboval, ovládnout celou planetu, případně udělat majetku víc než na pár generací dopředu, navíc už by to nesměl být žádný blbec, a tito lidé už zas tak ovládaní touho hromadit nejsou.

    OdpovědětVymazat